Saara Aalto ja ura

Saara nousi ensimmäistä kertaa julkisuuteen, kun hän osallistui Talent Suomi- kilpailuun, tämä tapahtui vuonna 2007. Hän sijoittui kolmanneksi parhaaksi kilpailussa.

Saara Aalto ja ura

Kilpailuissa, hän esitti kappaleen “Varpaisillaan”, joka on hänen oma sanoittamansa ja säveltämänsä kappale. Kappale löytyy myös ensimmäiseltä debyytti levyltä. Toinen albumi julkaistiin 2011, ja siinä on myös, vierailevina artisteina Tomi Metsäketo sekä Linda Lampenius. Levyllä on kotimaisia ja ulkomaisia joululauluja, sekä Saaran omia sanoituksia ja sävellyksiä. Trio on tehnyt myös joulukiertueen. Ensimmäisen listasijoituksen Saara saavutti albumilla “You had my heart”, vuonna 2013. Listasijoitus, oli 43. Saara on omasta mielestään, ollut menestynyt jo vuosia, sillä hänen mielestään menestystä ei tulisi mitata levymyynnin perusteella, vaan hän on kuitenkin pystynyt elättämään itsensä musiikilla jo vuosia. Saaralla on oma levy-yhtiö ja hän on kiertänyt keikoilla ympäri suomen sekä Aasiassa. Hän on tehnyt levyjä ja musiikkivideoita omakustanteisesti. Saara ei ole kaivannut kaupallista suosiota ja lehtien kansissa näkymistä, vaan hän on onnellinen siitä, että tekee sitä, mitä haluaa ja mitä rakastaa. Saara on myös laulamisen ohella osallistunut musikaaliin Helsingin kaupunginteatterissa vuosina 2008-2009, sekä tehnyt elokuva dubbauksia ääninäyttelijänä. Liisa Ihmemaassa, Frozen ja Rölli-elokuvissa on kuultavana Saaran kaunis ääni.

Euroviisu kisoihin Saara osallistui vuonna 2011 ja sijoittui toiseksi. Tämän jälkeen, hänet nähtiin heti seuraavana vuonna Uuden Musiikin kilpailussa ja Ison-Britannian X-Factor-ohjelmassa, sekä Voice of Finland-kisassa, jossa hän sijoittui toiseksi, tuolloin hän ei onnistunut neuvotteluista huolimatta saamaan levytyssopimusta. Saara on myös edustanut Suomea Euroviisuissa vuonna 2018, kappaleella nimeltään “Monsters”. X-Factor-kilpailun jälkeen Saaran keikka määrät nousivat ja suosio kasvoi. Tuolloin Saara haaveili kansainvälisistä markkinoista, mutta levy-yhtiö ei tuolloin uskonut Saaran menestykseen kansainvälisillä markkinoilla, vaan sanoi, että hänen tulisi laulaa ainoastaan suomen kielellä. Ensimmäisen konserttisalikiertueen kotisuomessa Saara järjesti vuonna 2013 esittäen omia sekä toisten kappaleita. Joulukonserttikiertue järjestettiin samana vuonna yhdessä Tomi Metsäkedon sekä siskonsa  Suvi Aallon kanssa. Tänä vuonna Saara on, jo ehtinyt osallistua Dancing on Ice-kilpailuun, jossa hän sijoittui kolmanneksi  Lady Gagan kappaleella “Born this way”. Saara kuvailee kappaletta sanoilla, “Tämä on täydellinen kappale, joka edustaa minua ja mitä haluan maailmalle sanoa”. Duetto levyn Saara on tehnyt entisen poikaystävänsä kanssa, levyn nimi on “Tonight” Saara on tehnyt neljä studioalbumia ja levyttänyt yhden kiinan kielelle. Ai De Zhu Fu- albumissa osa kappaleista on käännetty kiinankielelle, levy julkaistiin vuonna 2013. Saara on esiintynyt Shanghain kansainvälisten elokuvien päätös gaalassa, jota seurasi yli 800 miljoonaa katsojaa.

Perhe ja nuoruus

Oululaisen taiteilija perheen tytär, on tähdännyt laulu uralle jo pienestä pitäen, sillä ensimmäisen kappaleen, tämä nuori nainen sanoitti jo 5- vuotiaana. Ensimmäisen kilpailunsa, hän voi Tuolloin hän sävelsi oman voitto kappaleensa itse. Teini-ikäisenä Saara kiersi esiintymässä häissä. Palo musikaaliselle uralle, on siis lähtenyt jo aivan pikkutytöstä asti. Musiikkiaan hän kuvaa yleisesti “eeppistä rakkauspoppia”.

Perhe ja nuoruus

Saaran on syntynyt vuonna 1987, hänen isoisänsä on kuvataiteilija sekä dokumentintekijä ja setä on taikuri. Saara on opiskellut musiikkikasvatusta Sibelius-Akatemiassa ja hänellä on muusikon ammattitutkinto. Hänen siskonsa Suvi laulaa myös. Nykyisin managerina toimii hänen puolisonsa Mari Sopanen. Vaikka suomalaiset levy-yhtiöt eivät uskoneet Saaran menestykseen kansainvälisillä markkinoilla, eivätkä antaneet laulaa kappaleita muuta, kuin suomen kielellä, on kuitenkin hämmästyttävää, että Saara on tehnyt läpimurron ulkomaisilla markkinoilla, minne moni hyvä suomalainen artisti ei pääse