Skandinavian kuuluisimmat naislaulajat

Skandinavian kuuluisimmat naislaulajat

Pohjoismaat kuten Ruotsi ja Norja ovat olleet aina tunnettuja hyvästä ja kaupallisesta musiikista, joka menestyy kaikkialla maailmassa. Hyvänä esimerkkinä on ABBA, yksi suurimmista pop-bändeistä. Nykyään naislaulajat Skandinaviasta tekevät suurta uraa ja ovat tunnettuja suurista hittikappaleista. Näitä artisteja ovat esimerkiksi Zara Larsson, Robyn, Sigrid ja Tove Lo.

Ruotsin ja Norjan lahjakkaat naislaulajat

Zara Larsson on ruotsalainen laulaja ja hän on syntynyt vuonna 1997 Solnassa. Hän tuli julkisuuteen vuonna 2008 kun hän voitti Ruotsin Talent-ohjelman. Vuonna 2012 Zara solmi levytyssopimuksen suuren levy-yhtiön kanssa ja siitä kaikki alkoi. Hän on laulanut muumuassa kruununprinsessa Viktorian syntymäpäivillä ja on saanut kunnian esiintyä ja laulaa Nobelin rauhanpalkintokonsertissa. Zara on myös voittanut musiikkigaalassa kaksi palkintoa; vuoden naispuolinen liveartisti ja vuoden läpimurto. Hänen suurimpia ja menestyneimpiä hittejä ovat Uncover, Lush Life, Never Forget You ja Ain’t My Fault. Zara jatkaa edelleen musiikkiuraa ja on kovassa nousussa. Hän on tehnyt yhteistyötä David Guettan, MNEK:n ja Kygon kanssa.

Ruotsin ja Norjan lahjakkaat naislaulajat

Robin Miriam Carlsson, joka paremmin tunnetaan nimellä Robyn, on maailmalla tunnettu naislaulaja. Sen lisäksi, että hän on laulaja, hän myös kirjoittaa ja tuottaa musiikkia. Robyn on myös lähtöisin Ruotsista, Tukholmasta. Hänen suurimpia hittejään on Don’t Stop the Music, Keep This Fire Burning, With Every Heartbeat ja Indestructible. Suurin Robynin hitti on kuitenkin Dancing on My Own, josta on tehty monta eri versiota. Dancing on My Own on elektroninen ja hidastempoinen hitti, josta Calum Scott teki oman ja erittäin kuuluisan version, joka sai paljon huomiota radioasemilla ympäri maailmaa. Hänen musiikkiuransa alkoi jo kun hän oli 16-vuotias ja hänen debyyttialbuminsa Robyn Is Here oli menestys sekä Euroopassa että Yhdysvalloissa. Vaikka hänen debyyttialbuminsa myi platinaa Yhdysvalloissa, ei hänen toinen albuminsa menestynyt läheskään samalla tavalla. Vuonna 2005 Robyn päätti perustaa oman Konichiwa Records -levy-yhtiön ja hän pääsi takaisin pinnalle myös Yhdysvalloissa kun hän julkaisi kappaleen With Every Heartbeat. Hänen viimeisin albuminsa on nimeltään Honey, joka julkaistiin vuonna 2018.

Norjassa syntynyt Sigrid on viime vuosien aikana ollut kovassa nousussa. Hän on tunnettu suuresta äänestä. Hän on nuori ja lupaava naislaulaja eikä hänen live-esiintymisiä ole turhaan hehkutettu maailmalla. Norjan Ålesundista kotoisin oleva Sigrid laulaa ja tulkitsee erityisesti herkkiä kappaleita. Hänellä on oma tyyli, jota hän haluaa noudattaa. Hänen suurin saavutus on varmasti se, että BBC valitsi hänet lupaavimmaksi uudeksi artistiksi vuonna 2018. Sigridin suurimpia hittejä ovat Don’t Kill My Vibe, Strangers ja Don’t Feel Like Crying. Inspiraation lähteinä Sigridille ovat olleet suuret naislaulajat kuten Adele ja Joni Mitchell.

Robyn ei ole ainoa naislaulaja, joka on lähtöisin Tukholmasta. Tove Lo, oikealta nimeltään Ebba, on myös Tukholmasta kotoisin ja hän on erittäin tunnettu naislaulaja ja lauluntekijä koko maailmassa. Hän on julkaissut neljä studioalbumia: Queen of the Clouds, Lady Wood, Blue Lips ja viime vuonna ilmestynyt Sunshine Kitty. Tove Lo pitää idoleinaan Janis Joplinia ja Beyoncea. Tove on tehnyt myös kappaleita suurille maailman artisteille ja bändeille kuten Girls Aloud, Cher Lloyd ja Icona Pop. Hänen suurimpia hittejään ovat Habits, Out of Mind, Talking Body ja Cool Girl. Hän on myös tehnyt kappaleen Kylie Minoguen kanssa ja suomalaisartisti Alman kanssa. Alma ja Tove ovatkin hyviä ystäviä myös vapaa-ajalla.

Nämä neljä naislaulajaa ovat ehdottomasti Skandinavian tunnetuimpia ja suurimpia nimiä. Heillä kaikilla on myös yksi yhteinen tekijä; feminismi. He haluavat näyttää maailmalle, että miesartistit eivät ole ainoita, jotka menestyvät vaan myös naisilla on täysi oikeus siihen.