Rockmusiikki Suomessa |


thumbnail

Suomalaiset ovat varmaankin aina arvostaneet hyvää musiikkia ja juuri tästä syystä maailmallakin tunnetut suomalaiset yhtyeet sekä artistit ovat juuri rokkareita. Rock, toiselta nimeltään rokki, on maailmalla 1950-luvulla kehittymään lähtenyt musiikkityyli, joka on juurtunut suomalaiseen musiikkiin ja vahvasti. Rokkia soitetaan aina bändeissä ja menestyneitä, yksittäisiä rokkareita ei oikeastaan ole juuri lainkaan. Rockmusiikissa on olennaista bändin kokoonpano, jossa kitarat soivat, rummut pauhaavat ja bassolla luodaan fiilistä. Lisäksi rockyhtyeessä voi olla tietysti muitakin instrumentteja. Suomesta löytyy tietysti rockin yksi alajaosto: suomirock. Kyseessä on […]

Lue lisää

Eppu Normaali |


thumbnail

Lähes jokainen suomalainen tietää Eppu Normaalin. Kaikki eivät välttämättä muista biisien nimiä tai pidä Eppu Normaalia päivittäisillä soittolistoillaan, mutta kun Tahroja paperilla alkaa soimaan, jokainen laulaa mukana. Niitä sanoja ei välttämättä muista ihan kokonaan, mutta halu fiilistellä biisiä tulee aina.Eppu Normaali koostuu viidestä jäsenestä: laulajana Martti Syrjä, kitarassa Mikko “Pantse” Syrjä, basistina Sami Ruusukallio, kitarassa Juha Torvinen ja rumpalina toimii Aku Syrjä. Eppu Normaali on soittanut vuodesta 1976 ja vaikka mukaan on mahtunut tyylisuuntamuutoksia, bändi on edelleen huippusuosittu. Eppu Normaalissa […]

Lue lisää

Kuuluisia laulajia, jotka löysivät menestyksen TV:n kykyjenetsintäohjelmien kautta |


thumbnail

Laulatko suihkussa, samalla kun unelmoit maailman estradeista? Käytkö karaokessa toivoen salaa, että sinut bongattaisiin sieltä tangomarkkinoille? Et ole yksin.

Lue lisää

Sunrise Avenue |


thumbnail

Sunrise Avenue-yhtyeen on vuonna 1992 perustanut Samu Haber yhdessä Jan Hohenthalin kanssa. Varsinainen pop-yhtye perustettiin vuonna 2002 Janne Kärkkäisen kanssa.

Lue lisää

Saara Aalto ja ura |


thumbnail

Saara nousi ensimmäistä kertaa julkisuuteen, kun hän osallistui Talent Suomi- kilpailuun, tämä tapahtui vuonna 2007. Hän sijoittui kolmanneksi parhaaksi kilpailussa.

Lue lisää

Punk rockin historia |


thumbnail

Punk rockin alkamisen ajankohdasta väitellään usein raivoisasti. Tämä johtuu osittain punk rockin erilaisista määritelmistä, ja osittain sen perustuksista useissa paikoissa.

Lue lisää

Haluttiin tarjota jotain erikoista: apocalyptica |


thumbnail

Tänään Apocalyptica tunnetaan metallia soittavana yhtyeenä, jonka soittimia ovat vain sellot ja rummut. Yhtye on suosittu koko maailmalla, ja alkuperäinen menestys tuli muusikoiden soittamien kuuluisten thrash metal -bändien hittien cover-versioiden myötä, joiden soittamista Apocalyptica harrasti päätoimisesti aina vuoteen 2000 saakka.

Lue lisää

Suomalaisen musiikin kovimpia nimiä: tarja turunen |


thumbnail

On vaikeaa sanoa, kuka on nykyisen Nightwishin vokalisti, kun taas Tarjan muistavat kaikki. Toisaalta, kuka olisi ollut tietoinen Tarjan nimestä, jos hän ei olisi laulanut ja säveltänyt Nightwishissä vajaat kymmenen vuotta? Ja vielä yhdeltä puolelta katsottuna: olisiko Nightwish kasvanut juuri sellaiseksi, mitä siitä on tullut, jos Tarjaa ei olisi ollut komeilemassa bändin rivissä?

Lue lisää

Harmoniaa tuova finntroll |


thumbnail

Finntroll, siis nämä huippuenergistä musiikkia tekevät peikot? Kyllä, tunnen! Milloin on keikka? Lähdetään totta kai! – tämä ei ole mikään ihmedialogi, vaan oikea ja usein sattunut tapaus. Finntrollin keikoille on helppoa ja leppoisaa mennä, ja keikan jälkeen on aina iloisen ja energisen tyhmä olo sekä vähän hullumpi hymy suussa.

Lue lisää

Vanha hyvä him |


thumbnail

HIM, alkuperäiseltä nimeltään His Infernal Majesty, ulottuu historiallaan 1990-luvun alkuun, mistä moni muukin menestynyt suomalainen yhtye on lähtöisin. Silloin teini-ikäinen poika nimeltään Ville Valo tuskin vielä kuvitteli tulevaisuuden uraa ja perusti kavereidensa kanssa bändin, jossa toimi alusta asti vokalistina, kun kitaristi Mikko Lindström ja basisti Mikko Paananen keskittyivät soittamiseen.

Lue lisää